Konstruktív

Hogyan tudod tényleg kimaxolni a kocsmádat?

Hogyan tudod tényleg kimaxolni a kocsmádat?

By Zsu2017 2017. 11. 24.

hogyan_tudod_kimaxolni_a_kocsmad.jpg

Öt évvel ezelőtt is sok szórakozóhely üzemelt Budapesten, de ezeknek a száma érezhetően megnőtt az elmúlt fél évtizedben, amíg külföldön éltem. A férjemmel anno talán az első romkocsmában jöttünk össze, ezért szívügyem a hely, mégis százszor átgondolom, hogy odamenjek-e szórakozni. Hogy miért? Mert már eleve rosszul vagyok a gondolattól, hogy hányszor kell betennem a lábam majd a WC-be. Ezért inkább alig iszom egész este – pedig hát ez lenne a célod a hellyel nem? Hogy fogyasszanak minél többet az emberek –. Személy szerint a női mosdót látogatom ugyan, de a férjemtől tudom, hogy a férfi WC sem különb. Ezért amikor buli helyet keresünk, szépen elsétálunk emellett a romkocsma mellett, nosztalgikusan visszaemlékezünk az édes csókokra, és elmegyünk máshová. Igen ám, de a „máshová”-t sem egyszerű megtalálni, ugyanis sok helyen hasonló állapotokba futunk bele. Úgy egy hónapja olyan dizájnos hamburgerezőben voltam, ahol a női WC-ben nem volt hely arra sem, hogy az ember a csésze közelébe célozzon. Gyakorlatilag állva kellett tenni a dolgot... Tuti, hogy nem megyek oda többet. Feltételezem, hogy ezzel a problémával nem vagyok egyedül.

Elgondolkoztál már azon, hogy mekkora bevételtől esel el egy ilyen butaság miatt?

Pedig óriási lehetőségek vannak a WC-ben!

Megnő a fogyasztás

Már csak attól vonzóbb lesz a szórakozóhelyed, ha a mellékhelyiség tiszta, tágas és van WC papír, szappan. Ezáltal gond nélkül ihatnak a vendégeid, hiszen tudják, hogy biztonságban vannak, nem kell szembenézniük a „mosdószörnnyel”. Az sem baj, ha elkérsz egy kis pénzt. Örömmel fizetek, csak ne kelljen redvában intéznem az intéznivalót, és attól félni, hogy milyen betegséget szedek össze, miközben belelépek a ki tudja miféle testnedvbe a feltöredezett járólapon, ahova leesik a táskám, mert az akasztó persze le van törve. Az ajtót nem lehet bezárni, szóval ahogy fogom a táskám, guggolok a WC fölött, támasztom az ajtót, és próbálok előkaparni egy papírzsepit, - mert ugye a WC papír az nincs -, könnyen kijózanodom, és megfogadom, hogy ide aztán soha de soha többet!

hogyan_tudod_kimaxolni_a_kocsmad1.jpg

Takinéni

A takinéninek nem kell feltétlenül egy lepukkant idősödő, borvirágos arcú hölgynek lennie. Lehetne ő egy státusz, hiszen nagyon fontos szerepet tölt be a kocsmádban: hozzájárul a biztonsághoz, a tisztasághoz és az általános komfortérzethez. Ha szükség van rá, ott van és segít. Legyen kedves, mert ő is a vendégeidből él, csakúgy, mint te. Minél jobban végzi a feladatát, annál nagyobb a megbecsülése, és annál szívesebben fizet az ember a szolgáltatásért. Igen, szolgáltatásért, mert szolgáltat. Tisztaságot és kényelmet, szorult helyzetben is.

Promóció

Ha szórakozóhelyed van, oda ugye emberek járnak nagyrészt inni. Logikus, hogy ami bemegy, az ki is jön előbb-utóbb, szóval a mosdó az egyik legfrekventáltabban látogatott helyiség a bárpult után. Hát miért nem használod ezt ki? Bevételed jelentős részét megszerezhetnéd a budiból, például ha szép tágas és kiválóan szellőző lenne, ahova a szükségen kívül is szívesen bemegy az ember, például kirúzsozni a száját. Leszerződhetnél cégekkel, akik valamilyen kapcsolódó terméket forgalmaznak, és promócióra is használnád a WC-t.

hogyan_tudod_kimaxolni_a_kocsmad2.jpg

Akarsz erre példákat?

Női WC-be bármiféle smink cucc elfér tesztelésre, de parfüm, dezodor, betét, tampon, tisztasági betét, csereharisnya, fogamzásgátló infó, másnaposság elleni csodaszer, hajsütővas, hajszárító, hajegyenesítő vagy hajcsatok, vörösborfolt eltávolító, fogselyem, szilikonos talpbetét, mikor már széttörte a tűsarkú a lábunkat szintén hasznos lehet csakúgy, mint a rágó és mentolos cukorkák. A lista kb. végtelen.

Persze nem kell csak a női mosdóra fókuszálnod. Simán megteheted ugyanezt a férfi WC-ben is, nyilván férfiaknak célzott termékekkel.

Hogy hogy képzeld el?

Belépek egy ajtón, és egy előtérbe jutok, ami hosszúkás viszont elég széles. Egyik oldalon tükör, ami végigfut az egész falon, és normális a világítás szépítkezéshez. Előtte pult, amire lehet pakolni mindenfélét és az előtt meg puffok. A hostess itt állna, és itt lenne a promóció. Ez az előtér elég széles kell legyen ahhoz, hogy a csajok sorba tudjanak állni WC-re - mert a női mosdónál mindig sor van ugye - de közben azok is elférjenek, akik próbálgatnak, sminkelnek, drámáznak…

hogyan_tudod_kimaxolni_a_kocsmad3.jpg

A folyosó utáni helyiségben lennének a WC-k és a mosdókagylók tükörrel, szappannal, papírtörlővel. Lehetőleg minél több legyen belőlük, és ez a helyiség is legyen tágas, kényelmes. Továbbá itt lenne a takarítónő is, aki felügyelné a tisztaságot és a rendet. Ehhez neki lenne egy kis tárolója, ahol a szükséges felszerelést tartja szép rendben, hogy minél kevésbé zavarja a vendégeket, és ne kelljen kerülgetni a felmosó vödröt… stb.

Ha úgy jobban kijön, akkor WC-k és a mosdókagylók lehetnek külön helyiségben. Nem kell túllihegni a dizájnt, de legyen szép és könnyen tisztítható. Példák itt. Sokkal fontosabb a tágas, tiszta és jól szellőző helyiség. Szólhat zene, de az legyen kellemes. Olyan, amilyentől feltöltődik az ember korosztálytól függetlenül.

Mielőtt azt gondolnád, hogy naiv vagyok, el kell mondanom, hogy nem én találtam fel a spanyolviaszt. Az elmúlt évek utazgatásai során pár országban, és logikusan jó pár mellékhelyiségben is megfordultam. Én csak összeraktam számodra a receptet, hogy profitálj, és szívesen járjak bulizni hozzád a barátaimmal.

Tekintve, hogy most már kutyám is van: Kókusz - akit itt és itt tudsz követni -, még jobb, ha kutyabarát is a kocsmád :-)

Tetszett a cikk? Küldd tovább, hátha egy barátod is szívesen elolvasná!

A posztban látható képeket az https://unsplash.com-ról szedtem: Michael Discenza, Eaters Collective, Dan Watson, Jason Briscoe

A bejegyzés trackback címe:

https://konstruktiv.blog.hu/api/trackback/id/tr9213359965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2017.11.24. 18:14:40

"Micsoda, hülye vagy? a WC legyen a lehető legkisebb, ne ott ácsorogjanak az emberek, hanem a bárpultnál, víz nem kell mer' a végin még azt isszák a sör helyett, a járólap és tükör meg úgyis összetörne megint a következő 30 évben. Világítás minek, ezek után ugye nem akarod látni, hova hugyozol. A taki néninek meg hogy termeljem ki a havi 30 ezret zsebbe?? Nem szülöm a pénzt, amibő' a bentli van!"

András Horkay 2017.11.25. 13:10:49

Tetszett a szöveg, kb. 20 perc alatt megterveztem azt az automata WC egységet, amelyik minden igényt kielégítően, és gyorsan lehetővé teszi azt, hogy amikor az ajtót kinyitja a kedves vendég egy tökéletesen tiszta és fertőtlenített WC-be léphessen be, ami tökéletesen száraz is. A következő vendég szintén azonnal egy ilyen követelményeknek megfelelő tiszta, fertőtlenített és száraz WC-be léphet be késlekedés nélkül. A szokásos méretek is figyelembe vettem. Ha valakit érdekel az elképzelés és vannak forrásai a szabadalmaztatásra és gyártásra stb. jelentkezzen (másra kell költenem a forrásaimat hasonló okból)..

Zsu2017 2017.12.04. 11:23:39

Szia @András Horkay: Te vagy az első, aki lecsapta a magas labdát! Köszönöm! Nagyon remélem, hogy találsz befektetőket, és megvalósulhatnak a terveid.
Szép napot kívánok Neked,
Zsu

András Horkay 2017.12.04. 15:56:14

@Zsu2017: Nme túl bonyolult egyébként csak gyártani kellene. Körülnéztem a világban található hasonló termékek között, és általában elrontottak egy csomó dolgot. Van olyan ami a padlót cserélgeti (pozitív, leszed minden sZemetet azonnal, és lemossa), van amelyik a Wc deszkát fertőtleníti külön, de összességében egyik sEM nyerő. Egy csomó dolog nem jutott eszükbe amivel labor tisztaságot lehet csinálni a rendelkezésre álló 1 perc alatt (MINT EREDMÉNY), és a belépő akár ehetne minden felületről is:) . Természetesen vandálbiztosnak is kell lennie.

Zsu2017 2017.12.04. 15:58:26

@András Horkay: Igen, a vandálbiztos kérdést nehezebb megoldani technológiával. Itt jön képbe az élő személyzet.

András Horkay 2017.12.04. 16:16:10

@Zsu2017: Olyat terveztem amit csak 10 kilós kalapáccsal lehet kicsit megkarcolni. Saválló fém az egész, de olyan erős amit puszta kézzel lábbal nem lehet megrongálni, mást meg nem vihet be úgysem.

András Horkay 2017.12.04. 22:29:32

@Zsu2017: Legyél te a manager, pláne ha csinos is vagy :)
süti beállítások módosítása